Menü
Menü
Kosaram

Kőtőelemek

Dodanya
Dodanya
Mire való a dodanya, vagy más néven szegecsanya?
Hogyan készítsünk furatot saválló acélba?
Hogyan készítsünk furatot saválló acélba?
Rozsdamentes anyagok darabolásához csakis rozsdamentes vágótárcsát használjon!
Rozsdamentes anyagok darabolásához csakis
rozsdamentes vágótárcsát használjon!
Segédlet a lemezcsavarok számára szükséges előfúrás meghatározásához
Segédlet a lemezcsavarok számára szükséges
előfúrás meghatározásához

Kőtőelemek

11 febr. Napkollektorok, napelemek felszerelése a gyári szerelőkeret kiváltásával
Menet - Trend Kft. 0 201
Ha nem szeretnénk, hogy a napkollektor legyen a tető gyenge pontja, akkor olyan rögzítési technikát kell választani, amely megfelel az alábbi követelményeknek: Ellenálljon az időjárás viszo..
05 febr. Anya valóban csak egy van?
Menet - Trend Kft. 0 173
Az “anya csak egy van” állítás műszakilag megalapozatlan – és ezzel kapcsolatosan tárgyi bizonyítékokkal is rendelkezünk: a Földön a hatlapú anya egy alapvető formai elem, amely az életünk minden terü..
04 febr. Biztonsági Csavarok
Menet - Trend Kft. 0 814
Lopás és vandálbiztos kötőelemek Az Ember megalkotta a csavart, és vele együtt a problémát, mert amit az Isten összeköt, az Ember sokszor még azt is szétválasztja. Nos, a csavart és az anyát épp..
03 febr. Csavarbiztosítás: életbiztosítás
Menet - Trend Kft. 0 69
Alkatrészeink összeszereléséhez azért használunk csavarkötéseket, mert úgy óhajtjuk a dolgokat összerakni, hogy azok stabilak, később mégis kényelmesen szétszerelhetők legyenek. Azt viszont nagyon n..
03 febr. Viharálló cseréprögzítés „bádogos” csavarral Egyszerű, biztonságos és olcsó megoldás
Menet - Trend Kft. 0 864
Mit tehet a szél a tetővel? A szél szívóhatása függ a tető magasságától és a tető hajlásszögétől. A tetőhajlásszög csökkenésével és a magasság növekedésével a szél szívóhatása növekszik, ereje e..
02 febr. Különleges csavarfejek I.
Menet - Trend Kft. 0 884
A csavarok tartják össze az ember alkotta világ java részét. A csavarozás előnye más rögzítésekkel szemben, hogy könnyen szerelhető és utólag könnyen visszabontható. A csavarok sokféleségét a fel..
01 febr. Minden, amit a menetesrudakról tudni kell
Menet - Trend Kft. 0 1227
Van, aki a csavart darabra, van, aki kilóra adja. A menetesrudat azonban méterre szokás kérni… A menetesrúd frappáns megoldás mindazoknak, akik különböző hosszúságban szerelnek össze dolgokat...
31 jan. Milyen csavarokat vigyek a Holdra?
Menet - Trend Kft. 0 136
Vajon mi emberek találtuk fel a csavarokat először a Világegyetemben? Az, hogy léteznek-e számunkra ismeretlen civilizációk a Világmindenségben, számomra nem kérdéses, ugyanis az élet nem anyag,..
30 jan. NONOX teraszcsavar (DIN 7505 A típusú süllyesztett fejű torx teraszcsavar)
Menet - Trend Kft. 0 349
Manapság divatos a fából készült teraszburkolat. Ez nem véletlen. A faburkolat természetes, melegséget sugároz, ugyanakkor strapabíró és dekoratív, ideális a medence körüli járófelület, vagy kert..
29 jan. Segédlet a lemezcsavarok számára szükséges előfúrás meghatározásához
Menet - Trend Kft. 0 1175
Az előfúrás mértéke elsősorban a csavar átmérőjétől függ. Értelemszerűen az előfúrás átmérője mindig a csavar magátmérője és a névleges átmérő közé esik. További tényezők, amik az előfúrás mérté..
28 jan. Önfúró bi-metál*, NONOX lemezcsavar, vékony lemezekhez
Menet - Trend Kft. 1 260
Fúrás, menetkialakítás és rögzítés egy lépésben rozsdamentes lemezcsavarral, akár rozsdamentes lemezhez is! Nem véletlenül közkedveltek a bi-metál NONOX lemezcsavarok, amikkel egyszerűen és erős..
27 jan. Bi-metál*, önfúró, NONOX lemezcsavarok
Menet - Trend Kft. 0 297
Acél vagy alumínium-profilok és szendvicspanelek, acél-, vagy alumínium-szerkezetekre történő szereléséhez Ezekkel a csavarokkal előfúrás nélkül szerelhet, így az időráfordítás, jelentősen csökk..
26 jan. A szegecselés története, avagy mivel varrtuk a fémet a hegesztés előtt
Menet - Trend Kft. 0 448
A szegecs főleg a gépgyártásban és acélszerkezetekben használt kötőelem. A szegecskötést két egymásra lapolt lemez vagy lemezszerű alkatrész között létesített, roncsolás nélkül nem oldható kötés. A ..
25 jan. Az “alávaló” Minek ide alátét?!
Menet - Trend Kft. 0 1140
Az alátét legfontosabb feladata a csavarkötésnél elosztani az egy pontra ható erőt. Alátét használata nélkül a csavarra kifejtett nyomaték kis felületen összpontosulna, amely roncsolná az alkatrészt..
24 jan. Mire való a dodanya, vagy más néven szegecsanya?
Menet - Trend Kft. 0 2336
Ha úgy adódik, hogy lemezhez, csőhöz, zártszelvényhez kell valamit csavarral rögzítenie, akkor a következőket kell fontolóra vennie: Ha a munkadarab fala elég vastag, akkor közvetlenül vághat..
Tételek: 1 - 15 / 22 (2 oldal)